Hjemmelagde fajitas

IMG_1496 IMG_1497 IMG_1498 IMG_1499 IMG_1501 IMG_1500

Av en eller annen grunn elsker jeg mexikansk mat. Siden jeg som barn ikke vokste opp med taco og fajitas, ble jeg hekta i voksen alder. Men så har det seg slik at jeg helst vil lage alt hjemme, fra grunnen av så jeg vet hva jeg får i meg. Og nå har jeg altså laget hjemmelagde fajitas. Salsa, guacamole, tortillalefser bakt, stekt en og en, og kylling i hjemmelaget krydderblanding. Ja det tok litt tid, og etter åtte kjevlede tortillas sa jeg til min kjære la oss NYTE måltidet. Jada. 5 min. etterpå var det tomt. Men det var absolutt verdt det. Veldig godt. Og uten e-stoffer. Enn sunn middag. Vi er blitt helt hekta. For de som vil prøve her er oppskriften:
(For en litt mer lettvint variant, lag egen krydderblanding til kyllingen og kjøp ferdige tortillalefser).

Fajitas fra A til Å

Fyllet til tortillalefsene:
3-4 kyllingfilet
1 grønn, 1 rød, 1 gul paprika (holder med kun 2 paprika, men jeg tar 3 får å få alle fargene, små gleder:)
1 løk

– Hakk opp grønnsaker og kyllingfilet. Stek kyllingen i godt med olje, deretter ha i krydderblandingen og grønnsakene.

Krydderblanding til å ha på kyllingen:
1 ss spisskummin
1 ss paprikapulver
1 ts koriander
1 ts chilipulver (eller sambal olek; ikke spør meg hva dette er har ikke peiling:)
1 ss salt
2 ts pepper

Salsa:
2-3 tomater
1-2 chili
1 fedd hvitløk
1 neve fersk koriander
litt jalapenos
1 gul paprika
halv løk
litt lime saft
litt salt og pepper

Hakkes for hånd eller bruk stavmikser. Smak til med lime, salt og pepper.

Guacamole:
2 avokado
Halv rødløk
En neve valnøtter (kan sløyfes)
Halv liten chili
1 fedd hvitløk
litt salt og pepper
litt limesaft
2-3 ss rømme

Bland avocado, rødløk, chili og hvitløk med stavmikser. Ha i rømme. Smak til med salt, pepper og lime.

Tortillalefser:
2 kopper hvetemel (ca 5 dl)
1 1/2 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts olje
2, dl varmt vann

Bland det tørre, deretter varmt vann. Kna det godt i et par minutter, evt tilsett mer mel om det trengs. La stå i 20 min før du deler deigen i åtte og kjevler ut åtte runde lefser. Disse steker du en og en i en tørr panne, ca 30. sekunder på hver side.

En kommentar om “Hjemmelagde fajitas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s