Hjemmepåske

IMG_1720 IMG_1719 IMG_1718 IMG_1717
Slik har påska vært for oss som har vært hjemme i Haugesund. Strålende sol fra skyfri himmel hver eneste dag. Så balkongen er blitt flittig brukt. Og bøker er blitt lest. For øyeblikket veldig betatt av Roma. Og Bjørnson sitt liv i Roma. Han ble også betatt. Det skjønner jeg godt. Interessant å lese om alle kjente skandinavere som levde i Roma på den tiden. Bjørnsons omgangskrets var bl.a. H. C. Andersen, Ole Bull, Edvard Grieg og Jonas Lie for og nevne noen. Han skriver mange brev hjem til sin kone Karoline som også kommer flyttende til Roma etterhvert. Og det kanskje på tide, for Bjørnson skrev til tider intense kjærlighetsbrev til vakre damer han møtte på sin vei. Alle norske og nordiske kunstnere og musikere møttes mye på Antico Cafe Greco i Roma. Den kafeen eksisterer også den dag i dag. Så nå har jeg fått det for meg at dit skal jeg også selvfølgelig. Min kjære bare rister på hodet og sier at en kopp kaffe der koster 60 kr. Samma det, tenke seg til at så mye historie og kultur har vært samlet under samme tak…fantastisk spør du meg. Jeg teller ned dager til i sommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s