Aases lille italienske skole

Jeg er samboer med en fantastisk italiener. Alle spør meg: kan du italiensk? Jeg svarer som sant er: litt. Jeg har gått på to italiensk kurs. Som har gitt meg litt grunnlag hvordan det italienske språket er og fungerer. Det er et mektig og vakkert språk. Som jeg så gjerne vil lære og bruke daglig. Men da må det pugges ord. Så man får litt ordforråd. Ikke enkelt selv om jeg bor sammen med en vandrende ordbok. Han er oppsatt på å lære norsk. Det er nødvendig i hans hverdag. Derfor får jeg gå min egen vei. Pugge ord med bloggen min. Ta for meg et ord om dagen. Det blir 365 ord i året. Ord som er sannsynlig jeg vil bruke. Jeg lærer bedre når jeg skriver. Og snakker høyt med meg selv. Så da setter jeg igang. Første ord har forbindelse med en hendelse dette året. Nemlig dåpen til min lille sønn.

Dåp – il battessimo (hankjønn)

Verb: å døpe – battezzare

Io battezzo – jeg døper
Tu battezzi – du døper
Lui/lei battezza – han/hun døper
Noi battezziamo – vi døper
Voi battezzate – dere døper
Loro battezzono – de døper

Oggi io battezzo Inge Marino. I dag døper jeg Inge Marino.

Godkjent av italieneren. Da tar jeg kvelden. Puh nok med et ord om dagen. Mulig jeg har tatt meg vann over hodet?

2015/01/img_0315.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s