Vårt ufødte barn…til minne

Følelsen av å vite at man var gravid…helt fantastisk, skremmende, stort! Var det virkelig mulig at lille meg kunne bli mor? Livet blir snudd opp ned, tankene raser, det er klart for en ny fase. Kroppen forandrer seg, brystene blir store, ønskedrøm til de fleste kvinner. Og alle hjerter gleder seg.

8 uker gammel, er fosteret på størrelse med en bønne. Hjertet slår og ting begynner å ta form. De vordende foreldre er ennå ikke kommet seg over sjokket…og gleden. Det er da kroppen min bestemmer seg. Støter ut fosteret. Spontanabort. Og jeg innser at jeg elsker denne lille prikken som har levd i meg. Alle drømmene blir knust. Hvil i fred lille venn, du var vår drøm, og du var made in Italy, og du hadde fått den beste pappen i verden.

Jeg tror det er en mening med alt som skjer i livet. Om det er godt eller vondt. Det gjør oss sterkere. Istedet for å være lykkelig gravid er jeg blitt en av de som har spontanabortert. Legene sender deg ut med noen piller og sier at om noen uker kan dere prøve igjen. Akkurat som jeg er en maskin. Men jeg klarer ikke gå videre ennå. Jeg og tankene min vil ta farvel med vårt ufødte barn. Ingen fortalte meg at det skulle gjøre så vondt i hjertet. Livet går videre. Men tankene vil alltid være der. Hva om og hvis om. Kanskje du hadde blitt en liten jente, pappas favoritt. Eller en liten prins, som ville følge mamma overalt. Uansett det ble bare med drømmene…

(Dette ble skrevet rette etter at jeg hadde abortert første gang jeg ble gravid. Det gjorde sterkt inntrykk på meg. Syns derfor den lille vennen som valgte å forlate oss fortjener et lite minne den også…)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s