En liten trilletur

Elsker å trille til sentrum. Midt på formiddagen. Når jeg vanligvis skulle vært på jobb. Nydelig vær. Sola skinner. Første stopp hjemmebakeriet for en rykende fersk pizzabolle. Smaksopplevelse uten like. Her har jeg ikke vært før jeg fikk permisjon. Men til gjengjeld litt for ofte nå. Triller fornøyd avgårde til byen. Ko-ko. Hører gjøken. Flere ganger. Våren er i anmars. Rusler. Spent på hva som møter meg. Er jeg alene. Når alle er på jobb? Det er yrende liv. Folk overalt. Mødre med barnevogner. Går oftest i store gjenger. Likt kledd. Og like vogner. Mulig jeg har misforstått her jeg rusler på egen hånd. Med brukt barnevogn ingen har lik. Og klærne mine liker jeg å velge selv. De ser på meg. Jeg smiler og triller videre. Ser på parkeringsvakten som skriver bøter. Ingen biler som slipper unna. Så hører jeg en litt amper stemme. Snakke i mobil. Springe og gjemme seg bak en bil. Hører han si: de svingte til venstre. Politi i sivil. Så spennende. Som tatt ut av en actionfilm. Han ser også på meg. Tenker sikkert at jeg bare har øyne for min baby. Men jeg har sett deg. Og kan avsløre oppdraget ditt om jeg vil. Alltid innom en klesbutikk. Med barnevogn. Trykker meg inn. Vil se. Om jeg kan gjøre noen kupp på 50%. En mor til kommer inn med vogn. Jeg slapper av. Ikke alene om baby og vogn i det lille lokalet. Hører gråt. Sjekker. Prinsen min sover. Puster ut. Ut i byen igjen. Velger å gå hjem. Har opplevd mer enn nok på en dag. Går hjem med hodet fullt av inntrykk. Og en gullgutt som har sovet seg gjennom politjakt, parkeringsbøter og en gjøk som sa ko-ko. Utrolig kjekt. Oppleve pulsen på byen. Når jeg vanligvis ikke er der. Enda mange trilleturer igjen. Og observasjoner. Før permisjonen er over…

IMG_2194

2 kommentarer om “En liten trilletur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s