Barnet mitt – jeg elsker deg

Hvorfor nyser babyer alltid når de mates? Bare spør. Uansett om det er grøt, fruktmos, grønnsaksmos. Så skal det nyses og sprutes over mor, bord og golv. En skje igjen av måltidet. Tenker at denne gangen går det. Men der kom den – nysen som sørget for at siste skjea havnet alle andre steder enn i munnen til mini. Og selvfølgelig når det var en oransje mos som setter flekker. En del av sjarmen dette. Når han har fått pupp og skal gulpe. Legger jeg gulpeklut på skuldra. Klar for gulp og hva som måtte komme. Men en baby kan du ikke kontrollere. Så det ender alltid med at gulpen kommer på motsatte skulder. Så er det busemann i nesa. Mor skal tørke. Men før hun rekker det har han tørka nesa i genseren til mor. Og busa er borte.
Gleder meg til å begynne på jobb. Da kan jeg pynte meg. Vaske håret og la det henge. Uten at noen drar i det hele tiden. Ta på meg ørepynt. Uten at noen drar i dem. Ta på meg klær som forblir rene ut dagen. Ta på meg leppestift. Uten at noen nysjerrige babyfingre skal ta på.
Men med en gang jeg går ut av døra. Eller han sover. Savner jeg alt. Kan ikke forklares. Men det er nå bare slik. At da savner jeg busemenn. Mat i ansiktet. Gulp på ryggen. Tiden går så altfor fort. Jeg rekker ikke følge med. Jeg henger fortsatt litt igjen. Da mini lå på Haukeland. I respirator. All bekymring. Alle tanker. En sprut fruktmos i ansiktet er ren og skjær glede. Tror man blir litt sprø av å bli mamma. Men ingenting er en større kjærlighet…

IMG_2264

Min lille italienske skole:

Fruktmos – purea di frutta

Å vaske – lavare

Io lavo
Tu lavi
Lui/lei lava
Noi laviamo
Voi lavate
Loro lavano

Io lavo il tavolo – jeg vasker bordet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s