Regn vs sol

Endelig mandag. Og opphold. Sjekker værmeldingen. Noen skyer, litt regn. Tar på meg min splitter nye regnjakke, og støvler. Har erfart at det lønner seg på slike dager som denne. Liker ikke trilletur i støvler, de er som murstein på foten. Uansett bedre å være tørr. Trillet avgårde. Overskyet. Plutselig bryter sola frem. Fra knallblå himmel. Stråler som bare det ned på meg. Akkurat som den vil si: «Du trenger ikke den nye regnjakka du. Jeg skinner på deg. Lager vår og sommer». Jeg trenger den nye regnjakka. Har drømt om den lenge. Mørkeblå og lekker. Den gamle er hvit. Noe av den mest upraktiske fargen på regnjakker. Blir alltid flekker og skjolder. Hvor kommer flekkene fra? Brukes bare når det regner. Vann. Gir jo ikke flekker. Likevel. Ser ikke ut. Derfor ny, mørkeblå og fin. Første gang brukt i sol. Så denne blir vel solbleika med min flaks. I byen kom det en dråpe regn. Jeg var forberedt. Heiv regntrekk på vogna til Inge Marino. Pakket han inn. Og trillet avgårde. Ble med den ene dråpa. Den som trillet hjem fra byen i fullt regnutstyr når sola skinte på sitt beste. Det var meg. Inge Marino sov. Heldigvis. Går det an sier jeg bare….

Regnjakke – stutterheim

Min lille italienske skole:

Regn – pioggia

Det regner – piove

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s