Kjære melketann

Hvem skulle tro. At en liten uskyldig melketann. Kan holde tre personer våkne. En hel natt? En liten med feber. Er ikke lett. Vil ikke sove. Bare kose. Når mor tror at hun ikke klarer en våkenatt. Trår supermammakreftene inn. Og gjør meg så rolig. Jeg gir all verdens kos. Gir vann. Stryker mini på håret. Legger han til bringa mi. Gjør han trygg ved hjertet mitt. Far kommer med sin trygge hånd. Plutselig sover han. Vi kikker på klokka. 04.00. Har roen senket seg. Kjenner søvnen komme. Vil dra meg inn i drømmeland. Våkner av alarmen. Far skal på jobb. En ny dag er begynt. Igjen. Uten søvn. Feberen til mini er gått ned. Og jeg er fornøyd. Min oppgave er gjort. Velkommen skal du være kjære melketann. Som sørger for at gutten min plutselig er blitt stor. Som skal hjelpe han å spise. Smake på alt. Gnage på alt. Første tannbørste er kjøpt inn. Ligger klar på badet. Søteste tannbørste på jord.

Åh du lille melketann, du er ikke sann.

Du kommer frem med brask og bram, gjør lille gutten min febervarm.

Hvit og fin, du vil opp og frem – nå ligger du litt i klem.

Holder oss våkne natta lang, håper det er nok for denne gang.

Dagen etter er du der – supervelkommen er du her.

En liten tass er klar for å blir stor – det varmer hjertet til en mor….

Min lille italienske skole:

Tann – dente

Tenner – I denti

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s