Hurra for deg som fyller ditt år….

 I dag ville jeg feire Ettore. Gjøre litt stas på han. Han gjør så utrolig mye for alle. Han er tvers gjennom helt fantastisk. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg får leve hver dag med han. Bursdagen ble feiret på forskudd. I påska. Ut å spise. Lille familien. Middag og dessert. Og gaver. Men jeg klarer ikke. Å la en bursdag. Bare være en vanlig dag. Litt fest. Overraskelser. Det elsker alle. 

Jeg og Inge Marino hadde planene klare. Trille til byen. Kjøpe pakke til pappa fra mini. Gavekort. På All-in. Så pappa blir sporty. Og kul. Når han skal ha pappapermisjon. Oppdrag utført. Kjøpe kremkake på veien hjem. Balansere på toppen av barnevogna. Innom Kiwi. Kjøpe ingredienser til kaka. Jeg skulle ha laget i går. Men jobben til Ettore blir sikkert fornøyd i morgen. 

Lager polpette. Til middag. Vil glede. Med litt italiensk. Vet han savner maten til mammen sin. Jeg gjør mitt beste. Lager med samme oppskrift. Svigermor har lært meg. Hjemmelagde italienske kjøttboller. Med en baby krypende overalt. Fikk det til. På et vis. Midt i kjøttbollesteking og tomatsauskoking. Kjente jeg en mistenkelig lukt. Kikket på mini. Som smilte bredt. Hev han under arma. For et raskt bleieskift. 

Bæsj overalt. Ryggen. Klærne. Hører kjøttbollene surre. Blir godt stekt. Viktigst å få mini ren og pen. Kjøttbollene er uansett. Godt kamuflert i tomatsausen. Håper. Av hele mitt hjerte. At det smaker bra.

Strever. Med å pynte. Ballonger. HAPPY BIRTHDAY bokstaver på veggen. Alt dette. Mens mini suser rundt. Og kjøttbollene freser. Innser. Jeg har tatt meg vann over hodet. Blir helt svett. Har glemt å spise. Og hvile. Kjenner det nå. 

Gjemmer flaxlodd overalt. Maten er ferdig. Alt er klart. Jubilanten er hjemme. jeg venter i spenning. Kan senke skuldrene. Han ble så glad. Og overrasket. Kjøttbollene. Gjorde susen. Da blir jeg glad. Glede andre. Det er gøy det. 

Inge Marino våkner. Klar for å gi pakken. Og jeg gjør klar kaka med lys og fyrverkeri. Tenner på. SURPRISE! Jubilanten gjør store øyne. Inge Marino ler av glede. Brannalarmen går. Dette er helt topp mamma. Mini roper med. Blir stressa. Åpner vindu. Vifter med alt jeg finner. Jubilanten sitter rolig med kaka. Ser på sin kjære. Som virrer forfjamset rundt. 

Setter meg ned. Er så trøtt. Kjenner ut som kroppen. Bare vil sove. Holdt på å glemme. Kaken jeg skal lage. Til i morgen. Italiensk den også. Tiramisu. Opp og stå. Overvåkes av italieneren. Pisker eggehvite med en hånda. Eggedosis med den andre. Koker kaffe. Legger klar fingerkjeks. Er så varm. Plutselig. Spør Ettore. Om vi har tape? Tape? Av alle ting. Trenger han det akkurat nå? Orker ikke tanken. På å lete i juletingene. Enest da jeg bruker tape. Velger å si nei. Konsentrere meg om kaka. Godkjent. Av kontrolløren. 

Da setter jeg meg ned. Igjen. Ser på klokka. Leggetid. For mini. Opp og stå. Lage kveldsgrøt. Skifte til pysj. Ny bleie. Pappa gir grøt. Så jeg får meg en dusj. Etterpå. Setter jeg meg i sofaen. Og blir sittende…… 

Utrolig godt. Å kjenne at man lever. Har aldri vært så sliten før. Men likevel har jeg aldri vært lykkeligere…..

   

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s