Masterchef

Under permisjonen min. Når mini sov. Hendte det jeg så på tv. Deriblant Masterchef. Syns det ser så festlig ut. De ville ha folk til å søke. Før jeg visste ordet av det. Hadde jeg søkt. Tenkte først etterpå. Ikke har jeg filetert fisk, eller laget bernaisesaus fra bunnen av. Men jeg kan kanskje mye annet. Så glemte jeg hele greia. Til de plutselig ringte en dag. Fra Tv3. Og Masterchef. Da skal jeg si det var ei som fikk høy puls. De ville gjerne ha et skypeintervju med meg. For å høre litt mer om min matinteresse, og se hvilken type jeg var. Hjelp. Hva har jeg begitt meg ut på. Men joda, møte ble avtalt til dagen etter. Hadde jo aldri trodd at de skulle ringe meg opp. Regnet med at jeg skulle få en høflig mail med takk for interessen, men du ble ikke valgt ut. Nå har jeg allerede rota meg oppi et skypeintervu. Guuuuuu……

Dagen kom. Og jeg strevde med å ordne håret. Og strevde med å få mini til å sove. Slik at jeg kunne sitte i fred under intervjuet. Men jeg fikk gitt feil tid, så jeg satt pal og ventet foran dataen i 1 time. Ble omsider oppringt. Veldig hyggelig mann. Har forresten sett han før på tv. Så da ble jeg jo litt satt ut. Han spurte meg ut. Og jeg ble så tressa. Fikk jernteppe. Mini våkna og ville være med på intervjuet. Fikk beskjed om at nå skulle jeg lage en rett, sende forklaring og bilder mail. Om jeg ble utvalgt så var det 4 dager med filming i København i august. Med hotell og mat dekket. Hjelp. Så spennende. Heiv meg i kjøkkenforkleet og svingte opp med svigermor Marias oppskrift på svinekjøtt kokt i rosmarin, servert med ovnsbakte tomater fylt med ris og en deilig sitron/rosmarin saus. Danderte så galant. Med løk i vifter og gudene vet hva. Utrolig fornøyd og stolt av meg selv. Og Ettore hadde ikke ord hva jeg hadde lagd. Tok bilder og sendte i vei på mail. Så var det bare å krysse fingre. Men helt ærlig så var jeg nok kanskje ikke godt nok kvalifisert. Jeg har en enorm matinteresse. Men når jeg tenker etter så er interessen kanskje større for å spise maten, enn til å lage. Men jeg elsker også å lage mat. jaja. Med andre ord, hvis jeg kom igjennom nåløyet, betydde det en hel sommer med øving på sauser, filetering, pugging av krydder, smaking, koking, og nerver de luxa.

Så nå har jeg venta og venta og venta på svar. Så en dag. Kom det mail fra Mastechef. Om at jeg dessverre ikke var blitt valgt ut. Puhh…..kjente at jeg ble litt letta, for da var det ikke noe mer press på meg. Og så var det litt kjedelig også, for det hadde vært utrolig gøy å bare fått oppleve litt av Masterchef sirkuset. Men uansett. En erfaring rikere. Jeg våget å søke på noe. Jeg våget å gjøre noe. Enn bare å snakke om det. Nå vet jeg hva det går i. Hvem vet? Glad i mat er jeg iallefall….

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s