Inni mitt hodet

Tror ikke noen ser det på meg. At det å bli mor. Var veldig tøft. Vår gutt. Ble født med hydrocefalus (vannhode). Gjennomgikk 3 operasjoner i hodet. Som skapte mye bekymring for en nybakt mamma. Ville han bli frisk. Ville hodet hans fungere? Ville han bli livsglad? Sykehus ble vårt hjem i 3 lange måneder. Med mange tøffe opplevelser. Men endelig. Ble han friskmeldt. For oss foreldre var det fortsatt tøffe dager. Med ferske operasjonsarr. Isolerte vi oss fra omverdenen. Og glemte for en stund. At livet var der ute. At vår lille prins en dag måtte få oppleve verden. Alt har gått så utrolig bra. Han er friskmeldt. Livsglad som bare det. Alle kontroller og hjelp av fysioterapeut er opphørt. Vi står på egne ben. Og har for første gang en ekte glede av å være mor og far. Livet tester oss hver dag. Meg som mor spesielt. Har hatt en utrolig stor bekymring for å fly med vår lille venn. Siden han har operert inn en magnet i hodet. Har jeg fått det for meg at alt kan gå galt i sikkerhetskontrollen. At magneten skifter stilling. At han ikke liker å fly. At han får vondt i hodet. Jeg har vært kvalm. Jeg har grått. Vi har drøyet i det lengste med å reise. Men jeg kan ikke putte under en stol at min sønn er halvt italiensk. Og at en reise til hans familie. Snart må bli en realitet. Jeg har fått bekreftet. Skriftlig og muntlig fra leger og nevrokirurger. At det går helt fint å fly. At sikkerhetskontrollen på flyplasser ikke vil gi noe utslag på magneten i hodet. At det er bare å glede seg over livet. Og reise. Og oppleve. Så nå har jeg gjort det. Bestilt tur til Italia. Han skal endelig få møte resten av familien sin. I påska 2016. Etter jeg hadde bestilt billett. Kjente jeg steinen i hjertet mitt forsvant. Føltes som jeg kunne fly. Av glede. Frykten var borte. Plutselig bare visste jeg. At dette kommer til å gå kjempebra. Det er en slik mamma jeg vil være. Glad og sterk. Men for å bli det trenger man noenganger å kjenne på bekymring. Nå har jeg fått blod på tann. Og likesågodt bestilt en tur til Oslo for lille familien. Tenkte det var greitt å «øve» seg litt først. Kjenner jeg gleder meg. Og er utrolig spent på vår første flytur sammen. Oppdatering følger….

62DD9770-5FED-477B-95FF6B98F27D6D12-EADB35D6-25C9-42B5-8D5951AF3645BC37

6 kommentarer om “Inni mitt hodet

 1. Hei!
  Jeg ser mye likheter i dine bekymringer og meg. Nå er jeg 22 år og har hatt hydrocephalus hele livet. Min første operasjon var da jeg var 9 måneder. Etter den har det vert utskiftinger to ganger, skjært vekk ben for å gjøre det mer normalt en gang og i 2005 fikk jeg shuntsvikt. Idag har jeg en lik shunt som din sønn med magnet i ventilen. Jeg reiser mye og har aldri hatt noe problem med min ventil. I min jobb er jeg utsatt for magnetfelt ofte, men jeg har sjekket det en gang og det har vist ingen tegn til endring. Det som jeg har merket litt er at jeg må utligne trykket oftere enn andre. Men mye gjesping og tyggis hjelper veldig under nedstigning.
  Din sønn vil få et sunt og godt liv det er jeg sikker på 🙂

  Mvh
  Bernhard

  1. Tusen takk for koselig tilbakemelding. Veldig fint for meg å høre at man har et normalt liv også med shunt. Jeg trengte å høre at det går fint med magnetfelt. Veldig kjekt å høre fra deg.

 2. hei! eg har ei lita jente på 1 år som har fått hydrosefalus og operert inn shunt etter at ho fikk hjerneblødning når ho var to veker. No har vi akkurat komt heim etter henna andre utenlandsferie. Vi var en tur til Mallorca i sommar, og no i haustferien har vi vore på Rhodos. Eg og grudde meg veldig til å fly med ho, men det har gått kjempefint! 🙂 så ville ønske dokke lykke til og god tur! «Kjekt» å sjå en anna 1-åring med shunt, vi har ikkje treft på nokon andre, så ska bla meg litt tilbake i bloggen din å lese.
  Malin & Mille

  1. Så utrolig kjekk tilbakemelding. Har savnet å høre fra likesinnede. Nå gleder keg meg skikkelig til å fly med min lille prins. Dette går kjempebra. Ja bla deg gjerne tilbake i bloggen der står det også om Inge Marino sin vei fra fødsel og operasjoner etc. Setter stor pris på at du kommenterte.

 3. Hei.så tilfeldig et bilde av IM.ham går i samme gruppe som min sønn Mattheus i H.barnehage. Vil bare si at , alldri sett en så blid gutt:) Mattheus sine to eldre søsken som også går i samme barnehage er veldig glad i IM siden han er så smilende hver gang han ser dem.
  masse lykke til videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s