Matrikt nytt år…

Etter en flott juleferie med mine nærmeste er jeg nå definitivt ferdig med ribbefett og pinnekjøttfeit mat. Selv om det er god mat er det nok en gang i året. Mer enn nok. Har dere noengang sett hvor feit julematen er? Når fettet står i kasserollen til dagen etter og man kan løfte av et lokk av stivnet fett? Det er nok til å spise knekkebrød resten av livet spør du meg. Jeg har iallefall fått nok for denne gang. Mulig smaksløkene er blitt annerledes etter jeg ble mor. Mye er blitt annerledes etter det. Men også smaken min til mat har forandret seg. Pinnekjøttet smaker ull og gammelvær og ribba lukter gris. Vi har også spist rakfisk. Slik at min italiener fikk smake tradisjonsmat. Og for at jeg ville prøve. Fikk tak i flott filet. Serverte med poteter, rømme, smør og rødløk. Skuffelsen var STOR da jeg pakket ut fileten og så at den var fullpakket i bein. Fiskebein er nemlig noe jeg har angst for. Store bein går fint, men små i hytt og pine. Fins det noe verre. En ting er at du bruker en halvtime for å renske og når du er klar til å spise er de andre ferdige. Så er det ikke fullt så appetittlig å se alle beinene stikke ut. Smaken på rakfisken var forsåvidt grei. Men jeg brukte MYE tilbehør og en millimeter med fisk. (Kjell – du vrir deg nok i godstolen nå hehe). Takknemlig er jeg for god mat, men det er jammen meg godt med ikke fullt så feit mat og mye fiskebein. Akkurat nå sprer god lukt seg i huset når min blivende ektemann (må være lov å si det nå….nå er vi i 2016) kokkelerer med deilige, italienske retter. Og i spaghetti er det ikke noe bein. Takk og lov. Med ønsker om et matrikt nytt år til dere alle….

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s