I dine fotspor

  

Jeg har en merkelig dragning mot København. Vil dit hele tiden. Vil bo der. Vil ha ferie der. København roper på meg. Har vært der en del ganger. Sist ifjor sommer med min kjære. Får aldri nok. Blir en tur i sommer også. Bryllupsreise. Hvorfor er jeg så hekta på denne byen? Når jeg setter meg ned og tenker. Vet jeg så altfor godt hvorfor. Denne byen drar i meg. Pappaen min har bodd og gått på skole i denne vakre hovedstaden. Nå vil jeg gjerne gå i hans fotspor. Finne ut hvor han oppholdt seg og være der han var. Føler jeg kommer nærmere han da. Blir kjent med han på en ny måte. At dette var en glad periode i livet hans. 

Jeg begynte etterforskning på egen hånd. Husker han sa til meg at han hadde gått på dekoratørskole i København. Husker at han alltid skrev så vakkert. Tegnet. Dekorerte og designet. Men jeg husker aldri at han fortalte noe om hvordan han opplevde å bo der, eller hva skolen het. Jeg har så mange spørsmål. At jeg føler jeg eksploderer…

Etterforskeren i meg sendte en mail til nærmeste slekt. Om de visste noe. Men nei. Det er over 40 år siden. Så det skal man ikke forvente. Detektiven i meg. Søkte på nettet. Etter dekoratørskole i København. Og det dukket opp en skole. Som bet seg fast i meg. Bergenholz Dekorationskole. Viste seg at mange nordmenn gikk her på 1960-tallet. Mange kunstnere og kreative folk. Det MÅ være denne. Som detektiv sendte jeg mail til en kunstner jeg så var utdannet her og spurte om skolen eksisterte i dag og hvor den lå. Dagen etter lå det mail til meg. Han kunne fortelle at skolen ikke eksisterte, men han fortalte hvor den hadde ligget. Og at det var mange nordmenn i denne tidsepoken. 

Jeg manglet fortsatt bekreftelse at akkurat min far hadde gått der. Visste jeg hadde en boks etter hans død. Med papirer. Kunne det være der? Og hvor var nå denne boksen? Merkelige var at jeg fant boksen med en gang. Og når jeg åpnet lokket. Så lå det der. Vitnemålet. Fra Bergenholz. Utskrevet til pappaen min i 1965. Jeg ble så glad. Og ikke minst rørt. Alt stemte. Det beste av alt. Han hadde toppkarakterer. Som sier meg. At han stortrivdes. Og gjorde noe han elsket.

Så NÅ skal jeg til København. Og gå i min fars fotspor på ekte. Gleder meg sånn…


Skolen skal ha ligget i nabolaget til Rosenborg Slot i København.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s