Mamma 70 år

For meg er ikke mamma blitt 70 år. I mine øyne. Er hun alltid. Mamma. Ung. I sinn. I hjerte. Lett på fot. Og 40. I mitt hodet blir hun aldri gamlere. Aldri. Men i sommer. Ble hun 70. Vi reiste til Østersund. På spahotell. For en liten. Intim feiring. Med god mat. Late hotelldager. Mimring i Østersund. Den obligatoriske turen i Frøsø Zoo. Sist gang var for iallefall 30 år siden. Mini sin første gang. Mest betatt av tivoli. Karuseller. Sukkerspinn. Lyder. Farger. Kom løver og tigre i bakgrunnen. Ble med på hans første karusell. 2 år i følge med voksen. Karusellene ikke laget for følget. Fikk ikke plass til beina mine. Trykte meg sammen så godt jeg kunne. Til mini sin store frustrasjon. Jeg dekket for rattet hans. Siden vi var eneste passasjerer. Fikk vi ekstra runder. Ble jo aldri ferdig. Til mini sin store glede. Og min sin trange frustrasjon. Så lenge min sønn smiler, kan jeg sitte på til månen. Tivoli er en suksess. Nå er det ikke lenge til tivoli i København. Da håper jeg far krøller seg sammen og blir med i karusellene. For det blir det garantert.

Uansett. Gratulerer med dagen som var til min fantastiske mor. Svigermor. Mormor. Du er så flott. På alle måter. 

På vei hjem fra Sverige. Måtte vi på svenskehandel. Billig bacon. Og kjøtt. Stoppet på Storlien. Gledet oss til litt shopping. Akkurat når vi kom inn. Var det ankommet to busser med shopping-gale trøndere. Voksne karer. Sprang som gærne. I baconhyllene. Ost og kjøtt. Snus og røyk. Ingen hensyn. Her kommer jeg. Jeg telte til 10. Mini måtte bæsje. Ettore sto i kø i en evighet. Neste gang. Skal vi sjekke. På forhånd. Når bussene kommer. Slik at man rolig. Kan kose seg. På svenskehandel. Det er en opplevelse. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s